Όπως σε κάθε είδος στην αισθητική, τα τεχνητά νύχια περιβάλλονται από ένα σωρό αλήθειες και ψέματα. Εδώ θα δούμε τους πιο συχνούς μύθους που έχουν κατακλύσει το χώρο της ομορφιάς και θα μάθουμε χρήσιμες πληροφορίες για τα τεχνητά νύχια!
Η αλήθεια είναι ότι ένα περιποιημένο νύχι πάντα τονίζει την κομψότητα κάθε γυναίκας και ιδικά τα τεχνητά νύχια μπορούν να μας χαρίσουν ένα εκθαμβωτικό αποτέλεσμα.

Είναι αλήθεια ότι το ακρυλικό κάνει μεγαλύτερη ζημιά στο νύχι ενώ το Τζέλ όχι;

Ψέματα – Όχι δεν είναι αλήθεια αφού και τα δύο είναι αρκετά σκληρά υλικά και για αυτό μπορούν να κρατήσουν αρκετά μεγάλο μήκος και να αντέξουν για ένα μήνα. Η αλήθεια όμως που πολλοί δεν γνωρίζουν, είναι ότι η ζημιά στο νύχι δεν γίνεται από το υλικό αλλά από την αφαίρεση του. Για αυτό θα πρέπει η τεχνίτρια να έχει πολύ καλή γνώση του τροχού. Επίσης μια άλλη μεγάλη αλήθεια είναι ότι το ακρυλικό μπορεί να αφαιρεθεί πιο ανώδυνα για το νύχι από ότι τι σκληρό τζέλ διότι μπορεί να φύγει με καθαρό ασετον ενώ το σκληρό τζελ μόνο με λίμα και τροχό οπότε η φθορά θα είναι λίγο μεγαλύτερη.

Είναι αλήθεια ότι τα τεχνητά και το ημιμόνιμο δεν αφήνουν το νύχι να αναπνεύσει;

Ψέματα και Αλήθεια – η αλήθεια είναι ότι όλα αυτά τα υλικά όντως δημιουργούν μια μεμβράνη που πλαστικοποιείται επάνω στο νύχι και έτσι δεν επιτρέπουν να απορροφήσει τίποτα από το εξωτερικό περιβάλλον άρα και ούτε τα χημικά από τα απορρυπαντικά που πιάνουμε καθημερινά. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε ότι το νύχι αναπνέει από την μήτρα του που βρίσκεται πολύ ψηλά στην βάση του νυχιού μας κάτω από το δέρμα μας και από εκεί αντλούμε όλες τις βιταμίνες που χρειαζόμαστε άρα είναι ψέμα ότι τα υλικά αυτά δεν επιτρέπουν στο νύχι να αναπνεύσει, ισα- ισα το προστατεύουν.

Είναι αλήθεια ότι Υπάρχουν βιολογικά ή τζέλ πιο φιλικά για το νύχι;

Αλήθεια – φυσικά και υπάρχουν πιο φιλικά για το νύχι Τζέλ. Θα πρέπει όμως να ξέρουμε ότι όσο πιο ανώδυνα αφαιρείται ένα υλικό τόσο πιο εύθραυστο και ευαίσθητο είναι και μειώνεται η αντοχή του. Το μόνο αναγνωρισμένο βιολογικό Τζέλ που υπάρχει είναι της εταιρείας BIO SCULPTURE GEL έχει θρεπτικά συστατικά για το νύχι και παρόλο που μπαίνει σε λάμπα επιτρέπει στο νύχι να αναπνεύσει και για αυτό επιτρέπεται και σε περιπτώσεις εγκυμοσύνης και μυκήτων.

Είναι αλήθεια ότι πρέπει να αφήνω το νύχι μου να ξεκουραστεί;

Ψέματα – Όπως αναλύσαμε και προηγουμένως το νύχι είναι ένας νεκρός οργανισμός και ότι χρειάζεται το αντλεί από την μήτρα του νυχιού. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό για το νύχι μας είναι να μην αλλάζουμε συνέχεια υλικά. Δηλαδή αν κάνουμε μια εβδομάδα ημιμόνιμο την επόμενη τζέλ και μετά απλό μανικιούρ θα το διαλύσουμε εντελώς διότι κάθε τεχνική αφαιρείται διαφορετικά το νύχι εκεί που πάει να προσαρμοστεί σε ένα υλικό το αλλάζουμε και έτσι έρχεται η φθορά. Αν όμως για κάποιον λόγο θέλουμε να αφήσουμε τα νύχια μας χωρίς τίποτα καλό είναι μετά από οποιαδήποτε τεχνική εργασία επάνω τους, να κάνουμε μια θεραπεία για 15 μέρες.