Πολλές φορές μας πιάνει το καλοκαίρι να κουρέψουμε κοντά τα μαλλιά μας, κυρίως λόγω της ζέστης, αλλά οι περισσότερες από εμάς πολύ σύντομα μετανιώνουμε αυτή μας την απόφαση και κάνουμε τα πάντα για να τα δούμε να μακραίνουν και πάλι. Τα πράγματα όμως, όπως σίγουρα θα έχεις διαπιστώσει και εσύ, δεν είναι και τόσο εύκολα.
Υπάρχουν όμως μερικοί μέθοδοι, οι οποίοι αφορούν τον τρόπο με τον οποίο τα περιποιείσαι καθημερινά και σου εγγυούνται γρήγορα αποτελέσματα!

1. Λούσε τα μαλλιά σου συχνά

Αν λούζεις τα μαλλιά σου σε καθημερινή βάση, αυτό που θα καταφέρεις είναι να μακρύνουν πιο γρήγορα διότι περιποιείσαι το δέρμα και το νερό βοηθήσει στην ανάπτυξη τους. Προσοχή όμως να λούζεσαι με τα σωστά προϊόντα με βάση τον τύπο των μαλλιών σου ώστε να μην τα κάνεις εύθραυστα ή γενικότερα επιρρεπή στο να σπάνε και να δημιουργείται ψαλίδα.

2. Λούσου με κρύο νερό

Το καλοκαιράκι έφτασε οπότε εκμεταλλεύσου το, προσπάθησε να χρησιμοποιήσεις όσο το δυνατόν πιο κρύο νερό γίνεται όταν κάνεις μπάνιο, θα πρέπει να γνωρίζεις πως όσο πιο κρύο είναι το νερό διατηρείς τα μαλλιά σου υγιή και λαμπερά ενώ όταν το νερό είναι ζεστό τόσο μεγαλύτερη ζημιά κάνει στην τρίχα σου, με αποτέλεσμα και πάλι τα μαλλιά σου να γίνονται εύθραυστα.

3. Χτένισε τα απαλά

Βουρτσίστε τα μαλλιά μόνο όταν αυτό είναι αναγκαίο και όχι κάθε τρεις και λίγο. Πήγαινε σε κομμωτήριο να τα χτενίσεις που χρησιμοποιούν τα κατάλληλα προστατευτικά προϊόντα στο μαλλί και σταμάτα να τα ταλαιπωρείς μόνη σου. Επίσης, απέφυγε το να τα χτενίζεις όσο είναι ακόμη βρεγμένα. Χρησιμοποίησε μια χτένα με αραιά δόντια, ώστε να μειώσεις το σπάσιμο τους.

4. Άφησε τα μαλλιά σου κάτω

Τα σφιχτά χτενίσματα όπως οι αλογοουρές, οι κότσοι και γενικότερα όσα τραβούν τα μαλλιά σου έχουν σαν αποτέλεσμα το να τα εμποδίζουν να μακρύνουν, αποδυναμώνοντας την τρίχα. Μπορείς να τα επιλέξεις για κάποια ιδική περίσταση απλά μην το κάνεις κάθε μέρα.

5. Κάνε συχνά κουρέματα

Αυτό είναι σίγουρα γνωστό σε όλες μας, μιας και ακούμε διαρκώς πως το να κουρεύεις λίγο τις άκρες των μαλλιών σου μπορεί να βοηθήσει την τρίχα να αναπτυχθεί καλύτερα. Και απ’ ότι φαίνεται όντως ισχύει. Δεν είναι λοιπόν μόνο το ότι θα έχεις ένα πιο όμορφο αποτέλεσμα, αλλά θα τα βοηθήσεις να μακρύνουν πιο γρήγορα έτσι ώστε να αποκτήσεις το μάκρος που επιθυμείς. Αν τα κόβεις ένα με δύο δάχτυλα κάθε 6 με 8 εβδομάδες, θα δεις μεγάλη διαφορά.

6. Χρησιμοποίησε μάσκες

Αυτό που έχεις να κάνεις για να έχεις μεταξένια και μακριά μαλλιά πάντα, είναι να τους κάνεις όσο πιο συχνά μπορείς μια μάσκα ενυδάτωσης και αναδόμησης, είτε σπιτική, είτε σε κάποιο κομμωτήριο. Φυσικά μην ξεχνάς να καθαρίζεις και την ψαλίδα μόλις εμφανίζεται! Οι μάσκες είναι πολύ σημαντικές όταν ιδικά θέλεις να μακρύνεις τα μαλλιά σου, διότι όταν οι τρίχες δεν είναι δυνατές και υγιείς σπάνε και έτσι απομακρύνεσαι από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

7. Πιες πολύ νερό

Το νερό πέραν του ότι βοηθάει γενικότερα τον οργανισμό μας, μας κάνει να έχουμε και υγιή μαλλιά. Όταν το σώμα μας δεν λαμβάνει αρκετό νερό, αρχίζει να στεγνώνει, με αποτέλεσμα το δέρμα και τα μαλλιά να είναι τα πρώτα που αφυδατώνονται και γίνονται ξηρά. Άρα όσο πιο πολύ πίνεις τόσο το καλύτερο για σένα.