Το σωστό σχήμα που θα επιλέξεις για τα νύχια των χεριών σου είναι πολύ σημαντικό!

Ένα τέλειο βερνίκι νυχιών σε λάθος σχήμα νυχιών αυτομάτως οδηγεί σε ένα αποτέλεσμα που δεν θα σε αφήσει πλήρως ικανοποιημένη.

Εδώ θα σου δώσουμε μερικές οδηγίες και κάποιους κανόνες ώστε να ανακαλύψεις ποιο σχήμα να επιλέξεις.

Τα τετράγωνα και τα οβάλ είναι από τα πιο δημοφιλή σχήματα μανικιούρ, αν και οι τάσεις της μόδας τα τελευταία χρόνια μας έχουν συστήσει το στιλέτο και το coffin, ουσιαστικά όμως οι περισσότερες από εμάς επιλεγούμε τα δυο πρώτα.

Το ιδανικό όμως θα ήταν να τσεκάρετε το σχήμα του νυχιού στη βάση και με αυτό οδηγό θα επιλέξετε το κατάλληλο σχήμα για το νύχι σας.
Αν η γραμμή στη βάση είναι χαμόγελο προτιμήστε το οβάλ σχήμα, αν η μήτρα του νυχιού δεν είναι αρκετά στρογγυλεμένη το τετραγωνισμένο σχήμα νυχιού είναι το ιδανικό για εσάς.

Το επόμενο σημείο στο οποίο πρέπει να δώσετε βάση είναι το πάχος των δαχτύλων. Αν είναι λεπτά και ντελικάτα τους ταιριάζουν τα οβάλ σχήματα περισσότερο. Αν είναι φαρδιά το οβάλ σχήμα θα μοιάζει αφύσικο.

Τα πολύ απότομα τετράγωνα νύχια θα προσθέσουν αυστηρότητα και δεν αποτελούν ιδανική επιλογή αν θέλετε να μακρύνετε το μανικιούρ σας. Τα μανικιούρ με τις στρογγυλεμένες άκρες είναι λιγότερο πιθανό να σπάσουν ή να πιαστούν οπουδήποτε.

Όσο για τα νύχια που έχουν σχήμα μυτερό ή στιλέτο θα πρέπει να ξέρετε πως μόνο με ακρυλικό ή τζελ μπορεί να επιτευχθεί. Το στυλ τους είναι εντυπωσιακό και θεωρούνται πολύ sexy.